Tags

, ,

Am vazut de curand un film despre procesul Clay v. United States sau mai pe romaneste procesul in care boxeur-ul Muhammad Ali era judecat pentru refuzul de a se inrola in armata americana ce lupta in razboiul din Vietnam. Zona de interes a filmului este centrata pe ceea ce se intampla la Curtea Suprema de Justitie a SUA atunci cand acest proces ajunge acolo. Asa avem posibilitatea sa ii cunoastem pe judecatorii Curtii Supreme de atunci, niste bosorogi basinosi si viciosi plini de orgolii si frustrari, care adorm prin sali si nu se pregatesc constiincios pentru analizarea dosarelor, munca picand pe spatele tinerilor absolventi de Drept, sefi de promotie ale facultatilor din care proveneau. In momentele in care este totusi nevoie ca acesti judecatori ramoliti sa isi faca datoria, se transforma brusc, si arata faptul ca acesti oameni respira, mananca pe paine si simt actul justitiei pana in maduva oaselor. Nu au nevoie de citirea si scrierea a sute de pagini de dosare, instinctual ei patrund pana in miezul si esenta cauzei judecate. Nu litera, ci spiritul profund si filosofic al legii, dreptatii si justitiei. Ei dezbat, se contrazic sau aproba animati de sentimente si pasiuni total omenesti, dreptatea fiind focul care ii anima oricand in orice stare de spirit sau fizica s-ar afla. Spiritul acesta este ceea ce ii face pe acesti oameni sa fie in stare chiar sa dea verdicte drepte chiar si pe baza unor legi strambe, evitand situatii in care oameni nevinovati intra la inchisoare pentru ca desi sunt nevinovati si au dreptate este o virgula in textul de lege care nu permite alt verdict.

Brusc am inteles de ce acestor ramoliti senili li se adreseaza toti cu “Mister Justice”, adica Domnule Justitie. Nu Judecator Suprem al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sa traiti saru’mana conasule ca tare chiparos mai esti. Aceste doua cuvinte, Domnule Justitie spun totul : incarnarea si intruchiparea Justitiei pe acest pamant, si punct. Corpul omenesc ramolit, batran si senil plin de sentimente umane uneori meschine contine totusi spiritul intrupat al Justitiei pe pamant, Mister Justice.

Oare avem si noi astfel de persoane ? Fiind in pre-campanie electorala prezidentiala voi incepe cu persoana cea mai mediatizata in acest moment dintre cei ce se califica pentru un astfel de titlu, Doamna Justitie Monica Macovei.Press conference confiscation of criminal assets in the EU - outcome of the vote in plenary

Dincolo de bretonul de pustoaica ce se potriveste unei femei de 55 de ani ca nuca in perete, de fata ridata care devine de-a dreptul caraghioasa cateodata cand rade este o persoana care respira si traieste pentru Justitie si Drepturile Omului. Daca vreti sa stiti de unde provine ura lui alde Voiculescu si tagma lui de securisti care tot trag sforile societatii romanesti din 1989 incoace, ei bine, Doamna Justitie Macovei este doamna cu foarfeca : Absolventă a Facultății de Drept a Universității din București, Macovei a intrat în 1983 în procuratură. La începutul anilor ’90, a refuzat să le facă dosare persoanelor arestate ilegal de mineri, punându-le în libertate și raportându-și în schimb colegii care reținuseră abuziv protestatari din Piața Universității. În 1997 și-a dat demisia din Parchet, motivând incompatibilitatea de vedereri cu procurorul general. Ei bine, in viziunea acestor securisti, femeia asta nesimtita, urata si ciudata asta, a avut nesimtirea sa demaste si sa lupte impotriva masinatiunilor lor, sa stea in calea setei lor de averi si de putere, protejand pe agariciul de cetatean de rand. Plus ca a mai facut si studii suspecte pe la dusmani, cu bursa la Universitatea Statului New York cu diploma de Master in Drept, deci chiar agent agitator infiltrat, mama lui de dusman de clasa si porc capitalist si democratic. Alta aiureala si democratia asta, noi o stim pe alta, nomenklatura si kapitalismul, ‘ra-r ai naibii toti intelectualii jigariti nemancati si rupti in coate care ne dau noua lectii de conduita morala, ce prosti, ei nu stiu ca noi suntem psihopati, nu avem deloc constiinta ?!

Voi continua cu alt ciudat, ala cu freza de luptator shaolin, fata de copil subnutrit si mustata care se vrea a la Vlad Tepes dar care arata ca un puf ceva mai des de adolescent ce se vrea barbat si cu nume si prenume de alint amandoua. Da, alt frustrat care zbiara peste tot despre Justitie, Stat de Drept, Independenta Justitiei si alte aiureli din astea, si mai are si blog, pe deasupra, unde mai da in gat din masinatiunile de prin salile de judecata si mai si explica la prostime cum sta treaba, sa nu le mearga la baietii destepti afacerile bine. Cu toate acestea, este un om care traieste si respira si el pentru Justitie si Dreptate, care merita fara drept de tagada tot respectul si titlul de Domnul Justitie Cristi Danilet.

http://cristidanilet.files.wordpress.com/2007/08/cristidanilet.jpgLa aceasta lista se pot adauga Doamna Justitie Camelia Bogdan, Domnul Justitie Alexandru Mihalcea, cei care au avut tupeul si nesimtirea de a trimite la inchisoare pe domnul profesor academician doctor docent in turnatorii si manipulare publica prin minciuni, defaimare si incitarea la ura, varanul Felix, in ciuda bombardamentului mediatic al antenelor si presiunii politice din toate directiile. Uitati-va si la blonda asta oxigenata si jumulita si la machiajul ei neindemanatic de-i luceste pielea, de unde mama naibii atata tupeu pe fata ei domnule, sa se atinga de dom’ profesor, ea nu se vede cum arata?

https://i1.wp.com/www.juridice.ro/wp-content/uploads/2011/06/Camelia-Bogdan.pngLa acestia se mai adauga si clica aia de judecatori inregimentati politici domnule, care actioneaza la ordinul lu’ chioru’ ala de Basescu’ care se da cand de-al nostru cand de-al lor de nu mai intelege nimeni nimica si-a intrat si frac’su’ la-nchisoare. Acei ilustri necunoscuti Domnisoare Doamne si Domni Justitie care au dat sentinte de mii de zile de inchisoare in dosare anticoruptie de am ajuns de numai moartea ne mai scapa, sau poate nici moartea !?!

Ei bine, lucrurile nu se opresc aici, sa stiti, sunt altii care apar te miri de unde. Am avut ocazia sa fiu martor la un proces asta-primavara, judecatoarea fiind cam de aceeasi varsta cu mine. Fiind ultimii pe lista de procese, am avut timp sa o urmaresc la lucru vreo 5-6 ore, o pitica frustrata cu complexe de inferioritate si cam fricoasa care urla ca apucata in sala de judecata daca te apropii prea brusc de ea cand ii inmanezi hartii. Ei bine, un prieten se judeca cu o ruda, si judecatoarea a respins cererea, pentru ca speta legala pe care inaintase actiunea nu se aplica la caz. In schimb Doamna Justitie a hotarat ca pe langa sentinta judecatoreasca sa imparta si dreptatea. Motivarea respingerii a fost facuta in asa fel incat valida veridicitatea intamplarilor in favoarea prietenului, facand ca sa nu mai fie nevoie de re-audierea martorilor si re-citirea hartiilor la procese viitoare, sugerand si calea de continuare a actiunii de obtinere a dreptatii in justitie. A aplicat atat litera cat si spiritul legii, oferind reclamantului nu ceea ce cerea(=sentinta), ci indicatii cum sa obtina ceea ce vroia(=dreptate). Prietenul meu i-a citit CV-ul si era foarte impresionat de ea de dinainte de proces, si mi-a vorbit frumos despre ea inainte chiar sa o vada. Avand in vedere ce egocentrist infumurat este, este mare lucru venind din partea lui.

Ca si concluzie, Domnisoarele Doamnele si Domnii Justitie din Romania exista, actioneaza si se inmultesc. Dincolo de ceea ce sunt ei ca oameni, cat de caraghios arata, se misca sau se exprima, ei sunt mai inainte de toate buni profesionisti pasionati de munca lor : Dreptate si Justitie. Noi ceilalti, cetatenii de rand ii putem ajuta alegand cu grija candidatii pe care ii votam. In acest moment, cel mai mare ajutor ce le poate fi dat este sustinerea si votul dat Monicai Macovei pentru postul de Presedinte al Romaniei.