Tags

S-a fundamentat principiul Contractului Social (in lumea reala a apartinut lui Rousseau) si s-a terminat de construit scoala, asa ca ma pot gandi la urmatoarele actiuni in cercetare. La Universitate cercetez Empiricism-ul(al carui teoretician de baza in lumea reala a fost John Locke) spune ca omul invata prin experientele capatate de-a lungul vietii, spre deosebire de cei ca credeau ca se invata daca ai suficienta credinta (!?!). Stiinta empirica inseamna ca tu ca om te uiti la ce se intampla in jur, tragi niste concluzii teoretice, si apoi incerci sa le validezi in practica. La scoala cercetez Fiziocratia, o teorie care sta la baza conceptelor liberale din ziua de astazi, si a principiului statului minimalist. Teoria spune ca egoismul persoanei face ca omul sa isi poata avea de grija mai bine decat ar face-o altul, si ca e nevoie doar ca sa creezi conditii propice ca un om sa isi organizeze afacerile si interesele singur, si sa prospere, motivat de propriul egoism  si instinct de supravietuire, asta facand si economia sa creasca. La acel moment, bunul cel mai de pret era considerat pamantul.https://i0.wp.com/i259.photobucket.com/albums/hh314/indy_14/eurasia-empiresmap.jpg

Piratii imi pericliteaza comertul de pe Coasta de Fildes, venitul din comertul cu fildes scade, asa ca pregatesc o expeditie pentru a eradica pirateria prin cucerirea insulelor din Atlantic pe care isi au acestia veacul. Dau ordine sa se construiasca un bric si sa recrutez forte noi. Imbunatatesc fortificatiile in Koennigsberg si incep constructia altora noi in Berlin. Asta imi permite sa ma apar cu succes in fata unor forte ofensive mai mari cat este plecat corpul expeditionar si pana imi voi permite sa intretin o forta armata mai mare ca sa trec la ofensiva.

Sunt nevoit sa aman expeditia in insulele Atlanticului, desi mai dau dispozitie sa se construiasca un bric. Austria mi-a declarat razboi. Dau ordine sa imi cresc efectivele armate, dar inca nu pornesc la ofensiva. Un corp de armata austriac se indreapta catre Prusia de Vest, aflata acum sub stapanirea aliatului meu Polonia, asa ca voi lasa Austria sa o atace, sperand ca o cucereste, pentru a o putea ocupa eu din perspectiva de eliberator. Incep transformarea hanului din Tannenberg  in bordel, va creste fericirea populatiei, trupele vor fi mai putin agitate, si multe informatii si barfe se transmit in pat, lucru ce-mi va fi de folos in timpul razboiului.

S-a terminat de cercetat Empiricismul, rata de cercetare a tehnologiei creste cu 5%, cea de crestere a economiei cu 1%, pot extinde scoala din Wismar la Colegiu, ceea ce si incep. Cad de acord cu domnul Leibniz sa cercetam Guvernamantul prin Consimtamantul cetateanului, tot o teorie a lui John Locke. Daca prin Contractul Social vorbeam despre indatoririle cetateanului, Guvernamantul prin Consimtamant vorbeste despre drepturile sale la o guvernare dreapta, corecta, si mai atenta cu nevoile si dorintele cetateanului guvernat. Mut comertul de fildes in stramtorile din Madagascar pentru a evita piratii. Austriecii renunta la cucerirea Prusiei de Vest si se indreapta catre Berlin. Infrang acest corp de armata si apoi cuceresc Saxonia. Asta ma face vecin cu Bavaria si Westphalia, asa ca profit pentru a incheia acord comercial care sa imi acopere lipsa comertului cu Austria. Din lipsa de fonduri pentru repararea cladirilor din Saxonia renunt la imbunatatirea fortificatiilor din Koennigsberg. Intrarea in functiune a Universitatii din Magdeburg scade fericirea populatiei din Brandenburg, care cere o reformare a statului. Cetatenii proaspat cuceriti din Saxonia sunt de asemenea suparati de distrugerile razboiului, asa ca popularitatea guvernului este in scadere.

Un domn Thomasius din Brandenburg isi manifesta dorinta de a contribui la cercetarea din Universitate. Coloniile spaniole au decis sa devina parte din imperiul spaniol, asa ca inchei acord comercial cu Spania pe slotul de comert pe mare astfel eliberat. Generalul Alexander din Prusia de Est se indreapta catre Silezia austriaca in intentia de a o cuceri. Fiind aliat cu Polonia in lupta cu un dusman comun, armatele noastre au libera trecere prin teritoriile aliate. Un corp de armata polonez se afla de asemenea in Saxonia pentru a sprijini apararea in timp ce mi se refac trupele.

Un domn Bottger din Saxonia se alatura corpului de cercetatori de la Universitate. La scoala se termina de cercetat Fiziocratia, creste productivitatea fermelor cu 2% si de asemenea economia pe ansamblu capata un mic impuls economic sub impulsul conceptelor liberale. Razboiul inseamna mari pierderi de vieti omenesti, asa ca indrept cercetarea din scoala catre imbunatatirea productivitatii fermelor pentru a creste sporul populatiei. Cercetez imprejmuirea, care istoric nu este de fapt decat jefuirea micilor proprietari si a obstilor satesti de teren pentru comasarea terenurilor si trecerea la o agricultura organizata si intensiva.

Cuceresc fara drept de apel Boemia si Silezia si purced la repararea cladirilor. Razboiul imi sleieste economia, cheltuielile cresc vertiginos, iar economiile de la un semestru la altul sunt din ce in ce mai mici.

Se termina de cercetat Guvernarea prin Consimtamantul cetateanului, fericirea populatiei scade, cresc cererile de reforma a statului, dar in acelasi timp creste cercetarea tehnologica cu 5% si de asemenea si cresterea economica cu 2%. Pentru a putea extinde portul si deschide noi rute comerciale, voi cerceta Diviziunea Muncii, concept care se bazeaza pe specializarea lucratorilor pe anumite domenii si fabricarea de bunuri in etape, rezultand o eficienta ridicata a muncii si calitati superioare ale bunurilor produse. Un domn von Holstein din Silezia se alatura echipei de profesori din Magdeburg. Se termina de construit si Colegiul din Wismar. Stau foarte prost cu finantele, nu imi pot permite sa construiesc mai nimic. Cuceresc fara lupta Ungaria, garnizoana din Buda predandu-se. Fac astfel granita comuna pe uscat cu Imperiul Otoman, comertul se muta pe uscat in loc de cel pe mare, eliberandu-mi o ruta comerciala maritima. Inchei imediat acord comercial cu Marea Britanie. Cuceresc Austria, vecinatatea cu Venetia si Wurtemberg imi permite incheierea de acorduri comerciale pe uscat. Noul port din Triest imi permite sa inchei acorduri comerciale cu Persia si cu un stat indian, Confederatia Maratha. Wurtemberg-ul mi-a cerut in schimb acces militar nelimitat contra unei sume de bani. Accept imediat, investind suma in repararea cladirilor din Viena. Avand la dispozitie si colegiul din Graz, cercetez o tehnologie militara care imi permite sa construiesc tunuri mai bune.

Bavaria imi declara razboi, Austria si Ungaria sunt pe punctul de a se revolta.

(Continuarea aici)

Advertisements