Tags

, ,

Voi incepe cu criteriile de evaluare a candidatiilor la postul de presedinte : Mesaj, Obiective, Plan, Decenta si diplomatie, Spirit de sacrificiu, Responsabilitate, Valori, Realizari.
Unul dintre criterii nu a fost tratat inca, desi este foarte important : Motivatia. Ce ii mana in lupta pe acesti oameni, de ce si-ar bate capul ca sa devina presedinte? Unii oameni vor putere, altii vor faima, altii vor bani(inca nu au invatat ca banii sunt un mijloc si nu un scop) pe cand altii au alte motive, sa lase ceva in urma, sa contribuie la binele societatii, sa faca ceva pentru copiii si urmasii sai, etc samd. Ironic, am tot masurat si invartit, pe locul I iese un roman greco-catolic si pe locul II un german luteran, iar pe locul III avem un maghiar romano-catolic. Romanii  crestin ortodocsi apar incepand de pe al al IV-lea loc, si sunt pe minus la puncte, ce e in neregula cu tara mea? Desigur ca notele date contin o doza de subiectivitate, dar totusi mai mica decat doar uitandu-ma la lozinci. Puteti face exercitiul acordand propriile note si facandu-va propriul clasament.

clasament prezidentialeCastigatorul, deloc suprinzator, Monica Macovei 66 de puncte:

Motivatia : 10. Viseaza la o Romanie in care Dreptate si Justitie nu sunt doar cuvinte goale, ci realitati, si postul de presedinte este un mijloc de a-si atinge acest scop.
Mesaj : 10. Mai putina hotie, mai multa Romanie!
Obiective :10. Pe scurt, set de legi si de masuri pentru asanarea mlastinii politice.
Plan : 0. Din pacate, scartaie rau la acest capitol. Nu ma indoiesc de capacitatea dumneaei, dar mi-ar place sa vad ce plan are.
Decenta si diplomatie : 6. Decenta in comportament, este, un pic prea agresiva in campania electorala, la diplomatie mai are de invatat, este prea directa si frusta.
Spirit de sacrificiu : 10. Doamna Macovei si-a periclitat postul de procuror aparand victimele mineriadelor de abuzurile colegilor procurori care le instrumentau dosare victimelor in loc sa investigheze instigatorii(Iliescu+PSD+nomenclatura+securitatea) si faptuitorii(minerii). A renuntat la cariera de procuror din motive similare.
Responsabilitate : 10. Doamna Macovei este o persoana responsabila, toate actiunile dumneai ca si om politic au avut ca scop o societate normala, cu legi si reguli de bun simt respectate.
Valori: 10. E cam clar care sunt valorile dumneai : o societate normala, cu legi si reguli de bun simt respectate, dreptate, justitie, valori europene.
Realizari: 10. O contributie puternica la reforma Justitiei in Romania si pachet de legi apreciate in UE ca si europarlamentar.

Pe locul doi, Klaus Johannis, 59 de puncte :

Motivatia : 6. Domnul Johannis nu are copii biologici, si ar dori sa lase ceva in urma, sa nu fi trait degeaba.
Mesaj : 8. Romania lucrului bine facut!
Obiective :8. O lista de propuneri prin care se urmareste ca statul sa lucreze in slujba cetateanului, iar romanii sa fie un pic mai nemti.
Plan : 6. Arata bine pe hartie, ma asteptam la mai multa concretete. Are totusi cel mai coerent plan dintre toti candidatii.
Decenta si diplomatie : 9. La diplomatie sta foarte bine, mi-a placut cum a vorbit, ca un lider modern, despre “rebelul” PDL-ist Boc ce sustine candidata blonda a PMP : “Am toată încrederea în domnul primar Boc că se va regăsi pe partea bună a spectrului politic şi mă bazez pe el” . La partea cu decenta, doua lucruri il trag in jos : fost premier Grivco in tandem cu Geoana si capitolul ANI, inca deschis.
Spirit de sacrificiu : 6. Domnul Johannis are o situatie materiala buna, si un post “cald” la Sibiu ca primar. Nu are motiv aparent sa lase toate acestea pentru lupta prezidentiala, sacrificandu-si linistea si timpul liber, si totusi, o face, dintr-o motivatie altruista.
Responsabilitate : 8. Nu vorbeste de dragul de a vorbi, si tot ceea ce a facut ca primar al Sibiului vorbeste despre responsabilitatea dumnealui.
Valori: 5. Primar ardelean, pe deasupra si neamt, care a pus Sibiul pe harta culturala a Europei. Este destul de clar ce model urmeaza, cel occidental.
Realizari: 9. Sibiu !

Pe locul trei, domnul Kelemen Hunor, 14 puncte :

Motivatia : 2. Tinutul Secuiesc autonom. Nu este o motivatie de presedinte al Romaniei, ci doar de guvernator al ipoteticului Tinut Secuiesc.
Mesaj : 0. Tinutul Secuiesc autonom. Nu este o motivatie de presedinte al Romaniei, ci doar de guvernator al ipoteticului Tinut Secuiesc.
Obiective :0. Tinutul Secuiesc autonom. Uniunea Europeana este despre unitate in diversitate, nu despre segregare numai cu ai nostri.
Plan : 0. Ce are Romania de castigat din autonomia Tinutului Secuiesc?
Decenta si diplomatie : 8. Domnul Hunor nu a “excelat” prin declaratii si actiuni nelalocul lor, dar nici prin evenimente deoebit de pozitive. Dansatul pe sarma alierii cu orice coalitie la guvernare necesita o doza de diplomatie.
Spirit de sacrificiu : 0. Dumnealui lupta pentru ceea ce crede ca este mai bine pentru cei de aceasi etnie cu dumnealui, cu riscul de a atrage asupra sa oprobiul unei majoritati care se aprinde usor cand aude de maghiari.
Responsabilitate : 0. Metoda de abordare a proiectului de autonomie este facuta pe un ton moderat, fara a incita nici o parte.
Valori: 4. Toate proiectele de lege ale dumnealui vorbesc despre grija fata de om. Desi poate parea ciudat unora ca apreciez tocmai aceasta, dumnealui se lupta pentru comunitatea maghiara, in felul in care considera potrivit, si o face cu tact. Tousi, nu sunt valori ale unui presedinte al Romaniei.
Realizari: 2. A contribuit de-a lungul carierei la afirmarea identitatii culturale a minoritatii maghiare. Nu a stat degeaba prin parlament, a lucrat la diverse propuneri legislative, multe dintre ele adoptate. Nu sunt relevante pentru postul de presedinte al Romaniei.

Pe locul patru, Elena Udrea :

Motivatia : -10. Doamna Udrea este o arivista, care a aflat pe propria piele ca banii nu aduc fericirea, si doreste sa isi satisfaca vanitatea cu altceva.
Mesaj : 5. Romania frumoasa ! Simt ca este cam narcisistic, adica suna de fapt a “Elena Udrea frumoasa” ca doar “sunt cel mai bun candidat”.
Obiective : 4. Continui munca lui Basescu !
Plan : 0. Continui munca lui Basescu !
Decenta si diplomatie : 4. Continui munca lui Basescu !
Spirit de sacrificiu : -10. Mancat mici si alte cele nu intra la capitolul spirit de sacrificiu. Arivistii nu au asa ceva, daca nu castiga ceva pentru ei insisi.
Responsabilitate : 2. Cam asta e responsabilitatea dumneaei numai datorita faptului ca o tine Basescu pe linia de plutire.
Valori: -10. Ce scrupule si valori pot avea arivistii?
Realizari: 2. Sunt cateva zone montane unde cei care muncesc in turism o apreciaza pentru drumurile care au crescut afluxul de turisti.

Pe locul cinci, Teodor Melescanu.

Motivatia : -10. Pe dumnealui personal, nu il cunosc. Pe actuala sotie, fiul si nora actualei sotii, ceva mai bine, provenim din acelasi oras de provincie(mai putin nora). Acestia 3 sunt o gasca de arivisti maestri la aranjamente si invarteli care lucreaza “la Parlament” pe posturi cu denumiri bombastice salarii exorbitante nefacand nimic concret si util. Cu astfel de persoane in anturaj, ce se poate spune despre cel anturat?
Mesaj : 0. Daca nu are cine, voi fi eu presedinte, si voi face pace cu toti, ca sa fie bine, si sa nu fie rau.
Obiective : 0. Daca nu are cine, voi fi eu presedinte, si voi face pace cu toti, ca sa fie bine, si sa nu fie rau.
Plan : 0. Daca nu are cine, voi fi eu presedinte, si voi face pace cu toti, ca sa fie bine, si sa nu fie rau.
Decenta si diplomatie : 6. Decenta aparenta doar, diplomatie bunicica, nu a prea calcat lumea pe coada prin declaratii sforaitoare.
Spirit de sacrificiu : -10. Ce spirit de sacrificiu are o persoana anturata de arivisti?
Responsabilitate : 5. I-am dat nota de trecere, pentru ca cel putin aparent, nu calca in strachini. Nu stiu ce jocuri subterane face, si pe ale cui. De cine i-a strans semnaturile lui Melescanu, nu mai vorbim, partid care se pare ca are ceva legaturi cu fratele ortodox mai mare de la Est dar care de ochii lumii face scandal ca a fost tradat de Melescanu. Si cum, director al SIE in functie strangi semnaturi de candidatura pe ascuns, de nu sufla nici musca? Serios, mai mult de 200 000 de oameni care au semnat nu a vorbit nimeni cu nevasta, cu fratele, cu vecinu’ , nu a scris nimeni pe facebook ?
Valori: -10. Sa mai pun placa aceea cu arivistii ?
Realizari: 0. Mare lucru n-a facut, mare lucru n-a distrus.

Pe locul sase, Calin(multe nume) Tariceanu

Motivatia : -10. E un studiu care spune despre ce ii motiveaza pe unii lideri sa ajunga sus in varful piramidei, si o componenta consistenta era la multi impulsul sexual de a avea cat mai multe partenere. La junele-prim Tariceanu e clar : “sa ma iubeste femeile”.
Mesaj : 5. Jos Basescu ! Are nota 5 pentru ca prinde la multi votanti si e in ton cu antenele, stie clar carui public-tinta se adreseaza.
Obiective : 2. Jos Basescu + alte platitudini liberale ! E buna alternativa democratica la putere, dar sincer Basescu nu va mai fi presedinte in 2015 orice ar face Tariceanu.
Plan : 0. Eu nu l-am aflat, poate dumnealui stie mai multe.
Decenta si diplomatie : 6. Are un discurs civilizat ca si forma, nu vorbeste chiar din topor. Forma este acceptabila, continutul mie imi cam pute.
Spirit de sacrificiu : -10. Ce sacrifica domnul Tariceanu candidand? Nu sacrifica, indiferent ce rezultat vor avea alegerile, il vor iubi femeile mai mult, ca e barbat frumos si poarta papion.
Responsabilitate : -10. Telefonul dat pentru a interveni in bunul mers al Justitiei, circul cu biletelul, si mandatul dezastruos de prim ministru, in care a avut cel mai mare buget din istoria recenta a Romaniei, a lasat datorii imense in perioada de explozie economica si inceput o avalansa de cheltuieli nesustenabile si pro-ciclice numai pentru un scor bun al PNL la alegerile din 2008  il descalifica total de pe lista celor care se gandesc la viitorul tarii lor. Plus ca el a explicat rapid, ce deficit dom’le, io-s liberal.
Valori: -10. Confunda liberalismul din teorie cu libertinajul din practica.
Realizari: -10. Mandatul dezastruos de prim ministru, in care a avut cel mai mare buget din istoria recenta a Romaniei, a lasat datorii imense in perioada de explozie economica si inceput o avalansa de cheltuieli nesustenabile si pro-ciclice numai pentru un scor bun al PNL la alegerile din 2008. Pacat ca scala aleasa nu incepe de la -50.

 Pe locul sapte, Victor Ponta.

Motivatia : -10. Frustrari acumulate de cand era mic la varsta, (la psihic a ramas tot infantil, se vede clar postura din poza cu Obama, parca e cu toar’sa invatatoare in curtea scolii, incheiat in graba la un singur nasture peste burta), sa le arate el alorlalti ca ceva de capul lui. Tipologie de arivist.
Mesaj : 5. Mândri că suntem români. Ca forma, nu-i rau, ca si continut, e gol. Si eu sunt mandru ca am 10 degete la picioare.
Obiective : 2. Din pacate, la capitolul plan concret, nu am gasit nimic, vorbe goale.
Plan : 0. Nu are plan ca si prim-ministru, desi este acolo de mai bine de doi ani. Pe hartie, arata bine cel de presedinte, stim cu totii ca sunt vorbe goale.
Decenta si diplomatie : -10. Daca atitudinea de servilism fata de oricine inseamna diplomatie si a spune orice este pe placul interlocutorului, contrazicandu-te de la o zi la alta este decenta, inseamna ca le are. Iata un articol pe Contributors care explica mai in detaliu.
Spirit de sacrificiu : -10. Domnul Ponta nu se da in laturi de la nimic pentru a-si atinge scopurile, atata timp cat nu lezeaza propria persoana. Repet intrebarea, unde ati mai vazut arivisti imaturi sa aiba spirit de sacrificiu ?
Responsabilitate : -10. Ce responsabilitate are un baietel de 10-12 ani ? Asta simt ca este varsta psihica a domnului Ponta, mai uitati-va o data la poza cu Obama si cautati copilul strengar din poza. “Tara asta se descurca” orice ar face el si oricum, daca iese rau, “Basescu e de vina” !
Valori: -10. Domnul Ponta este un arivist frustrat. S-a insurat cu nevasta sefului ca sa avanseze. A purtat servieta lui Nastase si i-a purtat vesnica recunostinta. A aparat intotdeauna orice certat cu legea din partid. Justitia este cand corupta daca se atinge de el sau baronii lui, cand la standarde europene daca ii baga in puscarie pe “ailalti” oricare or fi aia. Ii este mai draga China comunista decat aliatii militari si economici din NATO si UE.
Realizari: -10. Ca si la Tariceanu, scala ar avea nevoie sa inceapa de la -50. Teza de doctorat e plagiata. PNA si corpul de control pe care le-a condus nu au prins nici un corupt, nici macar pe-ai “alorlalti”. Ca prim-ministru, a reusit sa opreasca avansul luat de constructia de autostrazi, absorbtia de fonduri europene si a bagat economia in recesiune. Cea mai mare realizare a domniei-sale, o recunoaste singur, sprijinul acordat unui cor de copii.

Mai departe urmeaza restul, fara sanse, in numar de 7, prezentati de amorul artei.

– Dan Diaconescu : Nu mai are televiziune, si are emisiunea lui pe la RTV. Si-a pierdut bruma de sustinatori pactizand cu Ponta care i-a fost adversar principal la parlamentare, cel putin la nivel declarativ. Plus ca si cazul Elodiei s-a cam fasait.
– Szilagyi Zsolt : varianta extremista a lui Kelemen Hunor.
– Corneliu Vadim Tudor : Factura de medicamente calmante si anti-depresive platita de Cotroceni va creste de vreo cateva zeci de ori daca va iesi Presedinte. Este departe de momentul de glorie 2000, cand parca erau mai ieftine anti-psihoticele.
– Constantin Rotaru : spune ca “sistemul capitalist este un sistem generator de corupție”, adica e un nostalgic comunist deghizat in patron capitalist.
– William Brânză : l-am vazut pe viu in 3 emisiuni televizate : nu conteaza parerea celorlalti, el intrerupe imediat pe oricine si isi peroreaza netulburat ineptiile. Si-a batut joc de suferintele romanilor de pe Valea Timocului.
– Mirel Mircea Amariţei : este urmarit penal pentru “actiuni infractionale” in cadrul procedurii de insolventa a Realitatea Media
– Gheorghe Funar : Un Vadim mai stabil psihic. Este totusi mai bun decat Ponta, numai ca nu are sanse sa stranga un numar de voturi macar egal cu cel de semnaturi.

Pentru mine, lucrurile sunt clare, sper ca vor deveni mai clare si pentru voi.

Advertisements