Tags

Unii dintre cititori ai blogului poate vor fi mirati de ce am pus tag-ul “Prezidentiale 2014” la un articol despre o carte SF. Pentru ca aceasta carte publicata in 1959 in SUA si 1960 in UK m-a facut sa ma gandesc la unul din candidati. Va invit sa reflectati la urmatorul citat :

“… va ajunge undeva, intelese el. Ciudat este pe lumea asta ca un tip avid de parvenire, fara nici o idee origiala, care ii imita pe cei puternici pana la ultimul amanunt, va fi intotdeauna remarcat. Va fi ales. Se va ridica. In banci, societati de asigurare, mari firme de electricitate sau constructoare de rachete, ori poate chiar in universitati. Avusese ocazia sa ii vada, in chip de asistenti universitari predand o materie obscura oarecare – studiul sectelor crestine eretice din secolul al V-lea – croindu-si in acelasi timp calea spre inaltimi cu toata forta si convingerea. Capabili de orice, in afara de a-si trimite nevasta in cladirea administratiei, pe post de momeala …”

https://i0.wp.com/upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/1/11/DICK_Philip_-_Timpul_dezarticulat.jpg

S-a dovedit in timp ca acest personaj era de fapt ofiter sub acoperire. Ba chiar isi pusese sotia la dispozitia serviciului, desi ea era civil, ca sa serveasca drept sotie sub acoperire pentru supravegherea personajului principal.

Toate acestea pentru a castiga un avantaj intr-un razboi civil. Ofiterul era foarte convins de utilitatea actiunilor sale, si relativ impacat cu “sacrificiul” de plasare a sotiei in patul cuiva, de dragul datoriei si onoarei. Ofiter care la drept vorbind nu facea decat sa respecte ordinele primite de mai sus, fara a parea insufletit de idealuri marete proprii.

Ghici ciuperca cine-i candidatul ?

Advertisements