Tags

Acest articol este o reactie la adresa acestei declaratii : Ponta: Nu vreau să primim din nou ordine din afara ţării. Nu vom mai accepta ordine şi dispreţ. Sa inteleaga domnul doctor in drept Ponta. Pentru ca daca faci parte dintr-un grup si dintr-o alianta, este de bun simt sa ii respecti pe ceilalti. UE si NATO sunt doua cluburi foarte selecte, in care nu am fost invitati, ci ne-am rugat in genunchi sa fim primiti. Ne-am rugat de NATO sa ne primeasca pentru ca eram prea mici si slabi pentru a ne apara singuri de vecinii mai hrapareti gen Rusia, care se invecineaza cu cine vrea ea. Ne-am rugat de UE sa ne primeasca pentru ca suntem prea incompetenti pentru a putea creste economic numai din autosuficienta. Noi ne-am rugat de ei sa ne primeasca, am fost ruda saraca si prost-crescuta si cu educatie slaba care s-a rugat sa fie primita in aceasta familie. Acum Ponta face ca in bancul acela cu capra raioasa care tine coada sus. Sau ca vulpea care nu ajunge la struguri si zice ca sunt acri.

https://i2.wp.com/upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1a/Supranational_European_Bodies-en.svg/600px-Supranational_European_Bodies-en.svg.pngCand am fost acceptati in aceste doua familii am facut-o pentru ca NATO sa faca baze militare care sa ne protejeze, si s-au tinut de cuvant, avem Mihail Kogalniceanu, Deveselu si demonstratii navale de forta in Marea Neagra pe timpul crizei ucrainiene. Noi nu ne-am tinut de promisiunea de a aloca 2% din PIB pentru aparare, asa ca NATO ne protejeaza pe cheltuiala americanilor.
Cand am fost acceptati in aceste doua familii am facut-o pentru ca UE sa ne ofere accesul la o piata de desfacere comuna fara taxe vamale, la o piata a locurilor de munca, la finantare, la fonduri pentru dezvoltare rurala, autostrazi, IMM-uri si te miri ce. Noi nu am fost in stare sa scriem niste documente care sa putem accesa acesti bani, avand cea mai mica rata de absorbtie a fondurilor europene. Nu respectam regulile din familia aceasta mare europeana, si anume statul de drept, justitie, bunul simt, si altele. Referitor la tentativa de lovitura de stat din 2012, domnul Schulz, seful familiei socialistilor europeni l-a urecheat drastic pe Ponta pentru derapaj. Cred ca sentimentul pe care l-a avut atunci “ce dom’le, nu pot face ce vreau eu la mine in tara?” este ce l-a facut pe domnul Ponta sa urle despre “ordinele din afara tarii”.

De ce credeti ca astia din NATO si UE ne urecheaza guvernantii ? Pai si pe ei ii guverneaza societatea lor civila, cetatenii lor, investitorii lor. Societatea lor civila nu concepe ca drepturile altor cetateni europeni sa fie calcate in picioare. Ca valorile democratice in care cred sa fie luate la misto. Pentru ca le e frica de regimuri totalitare, care se comporta ca Putin in Rusia. Investitorii straini doresc un mediu prietenos de afaceri aici, sa poata angaja oameni, sa faca un plan de afaceri, sa se judece corect si rapid cazurile daca vor ajunge in instanta, sa fie drumuri ca sa circule marfurile, angajatii lor din Romania sa fie sanatosi si protejati de statul lor pentru ca sa fie productivi la locul de munca. Cand nu se intampla asta, se duc la proprii politicieni si le zic : ia stati voi de vorba cu omologii romani, ca altfel scade profitul, platim mai putine taxe, etc samd.

Margica asta albastra numita Pamant a devenit foarte mica. Efectul bataii de aripi a fluturelui din Romania poate produce un uragan de proportii in alta tara datorita globalizarii economiilor, informatiilor si convulsiilor sociale. Asa ca daca vrem sa fim numai noi de capul nostru, sa ne colonizam naibii planeta noastra si sa facem ce vrem noi acolo, sau sa ajungem ca si Coreea de Nord, sau de fapt nu, mai aproape, ca Romania lui Ceausescu. Romania multilateral devoltata si autosuficienta in saracia ei economica si in drepturi cetatenesti. De aceea trebuie “sa ascultam de ordinele din afara tarii”, suntem ca un apartament intr-o scara de bloc si nu ne putem permite sa dam muzica la maxim asa cum ni se nazare noua si sa ne doara undeva de ceilalti vecini. Pentru ca unora dintre vecini le pasa mai mult de noi decat noi insine.

Advertisements