Tags

, , , ,

Nu stiu de voi dar iar incepe sa imi fie frica in tara mea.

Atacul No1 : Conflictul de interese.

Conflictul de interese este definit, la art.301 din Codul Penal, astfel:

(1) Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani, sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica.

Exemplu : scopul principal al unui functionar public (senator/deputat) este sa serveasca cetateanul, pe tine. Daca acest functionar public, platit din banii tai, in loc sa munceasca pentru tine, face afaceri dubioase pe timpul si banii tai, angajandu-si rudele si prietenii in posturi la stat, tot pe banii tai, primeste mita pentru a favoriza anumite firme sa castige contracte cu statul, sau isi favorizeaza propria firma, etc, se afla in conflict de interese. Mai pe romaneste, si mai pe scurt, Conflict de interese = FURT. Ca o chestie minora mai avem si partea cu cei acuzati de coruptie sa nu poarte catuse.

Monstrul coruptiei politicii romanesti are nenumarate capete, ca al Hydrei, cum retezi unul, rasar altele in loc. Pe scurt, se doreste continuarea hotiei si bataii de joc asupra cetateanului si a viitorul acestei tari. O mare parte din parlamentari doresc sa poata fura in continuare, fara a intra la inchisoare. Gura procurorului adevarat graieste, numai DNA-ul ii mai poate da jos de la putere.

Atacul No2 : Sefia DNA si ICCJ

Tariceanu ii cere presedintelui Iohannis sa le inlature “prin demitere ori demisie” pe sefa DNA, Laura Kovesi, si sefa Inaltei Curti, Livia Stanciu. Domnul Tariceanu are in continuare frustrarile de pe vremea scandalului cu biletelul roz de cand Justitia a inceput sa nu se mai subordoneze politicului sub ca efect al reformei initiate de Monica Macovei. Acum, DNA si ICCJ, care poate chiar nu sunt perfecte, dar cu mult peste anul 2004, functioneaza, si baga zeci de politicieni la inchisoare. Se foloseste un caz nefericit, o doamna care a fost incarcerata timp de 6 luni fiind nevinovat pentru a scapa SUTE si mii de penali din Parlament, primarii, prefecturi, consilii judetene, etc. Un caz din cateva sute de cazuri instrumentate de DNA. Sunt curios, de ce nu s-a interesat nimeni de acest caz timp de 6 luni? Pentru ca nu ii intereseaza de acea doamna, ii intereseaza sa o foloseasca drept pretext petnru a-si atinge scopurile. Nu cumva agentii acoperiti din Justitie si Procuratura au facut ca acest caz sa ajunga in aceasta situatie ca sa foloseasca drept pretext pentru atacul de acum?

Atacul No3 : 2 milioane de romani nu sunt reprezentati in Parlament, primarii sau consilii judetene din cauza ca mandatele unor alesi au ramas vacante.

Refuzul de a organiza alegeri pentru ocuparea pozitiilor parlamentare de frica pierderii actualei majoritati parlamentare. Actuala putere doreste sa guverneze fara a avea validarea ta, a cetateanului, sa iti puna pumnul in gura, similar cu impiedicarea exercitarii dreptului de vot in Noiembrie 2014.

Atacul No4 : Obstructionarea Justitiei in cazul parlamentarilor

Vioara intai, acelasi domn Tariceanu, care face tot ce ii sta in putinta sa il protejeze pe Sova de DNA prin jocul s-a votat dar nu s-a inregistrat, s-a inregistrat dar nu am numarat voturile, comportandu-se ca si cum un Regulament al Parlamentului sa bata Constitutia. Sa nu mai vorbim de respingerea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Varujan Vosganian. Doamna Anghel a exprimat foarte clar fricile pe aceasta tema, fiindu-i frica de cazul in care DNA ar innebuni si ar hotari ca intr-o saptamana sa aresteze 200 de parlamentari.

Acestea fiind zise, unde protestam mai intai ? Piata Universitatii ?