O sa prezint doar niste fapte, concluziile va las sa le trageti singuri.

Fapt : 29.05.2015 Hotarare de Guvern nr. 372/2015, un teren de 11.295 mp din București pe Bulevardul Expoziției nr.22-30 (lângă Romexpo) este cedat gratuit Muftiatului Cultului Musulman pentru construirea unei moschei care va fi cea mai mare din Romania. Banii constructiei moscheii vor veni din Turcia.

ponta_mantogar.jpg

Fapt : 11.06.2015, Premierul Romaniei se interneaza intr-un spital din Turcia pentru o operatie la genunchi. Spitalul se pare ca apartine sotiei domnului Erdogan presedinte al Turciei.

Fapt : 750 de euro/metru patrat de teren construit, pretul mediu in Capitala, iar in sectorul 1 este un pret mediu de 1.460 euro/metru patrat, sursa. Terenul care apartine statului, adica noua, cetatenilor, ar costa intre 8,4 si 16,4 milioane de euro.

Concluzie : Raspundeti singuri la intrebarea “Cine a platit operatia si cat a costat?”.

Parere personala : Avem o comunitate musulmana traditionala in Romania, atat in Dobrogea cat si Bucuresti care nu a facut probleme in istoria recenta. Sunt cetateni romani, platesc taxe, respecta legile. Au dreptul sa construiasca oricate moschei doresc, atata timp cat au autorizatie de constructie. Asa cum nu sunt de acord ca fondurile si terenurile statului sa fie alocate Bisericii Ortodoxe Romane, asta este valabil pentru orice alt cult religios. Singura exceptie, monumentele istorice intrate in patrimoniul cultural national pot fi restaurate cu sprijinul statului, de preferat sa fie vizitabile de oricine sub forma de muzeu.

Advertisements