Tags

, ,

Intre cei doi a fost intotdeauna o relatie tumultoasa, pasionala. Ponta a incercat sa imite cat mai multe dintre comportamentele celor care au detinut puterea politica in Romania. A reusit sa fie un discipol perfect al multor politicieni romani, de la care a luat din pacate numai defectele : nepot politic al lui Iliescu, aplicand metodele de dezinformare si aruncat cu noroi asupra competitorilor politici, pupil al lui Nastase, copiindu-i ascunsul dupa medici cand il cauta organele legii pe acasa, si obsedat de Basescu, copiindu-i populismul si aruncarea de fitile care atrag atentia de la dezbaterea reala, amestec de minciuna cu realitate, si multe altele. In campania prezidentiala din 2014, una lume i-a banuit de blat pe Johannis cu Basescu, pe Ponta cu Basescu, etc samd. Iata totusi ca zilele lor in politica mare sunt numarate, si se duc in jos urat, ce ma face sa ma gandesc la modul in care s-au ridicat : cu procese, anchete, si atacuri asupra institutiilor statului.Traian Basescu si Victor PontaMai toti cei pe care ii cauta DNA-ul sau politia sau sentinta executorie pe acasa se imbolnaveau subit : Hayssam s-a imbolnavit de un cancer pe care l-a “vindecat” sistemul medical din inchisoare, Vantu avea probleme de inima asa de evidente incat pana si un medic ginecolog a reusit sa il diagnosticheze, pe domnul Nastase l-a lovit o raceala de glonte in gat,  stand pitit vreo cateva zile prin spital samd. Au plans si s-au victimizat pe la toate televiziunile mai mult sau mai putin aservite, si apoi, uimitorul sistem medical din penitenciare i-a vindecat. S-au plans de dosare politice, de procurori aserviti politic, au facut pe victimele nevinovate ale dictaturii, au incercat sa distruga institutii ale statului de drept in cadere.

Domnul Ponta nu face exceptie, a invatat ceva de la maestrul sau Nastase, ducandu-se undeva unde organelor legii din Romania le era mai greu sa verifice diagnosticul si sa traga la raspundere pe medici in caz de favorizarea infractorului : in Turcia, in afara UE, tara de unde am importat spaga, peschesul, ciubucul, bacsisul, rusfetul, si alte comportamente daunatoare democratiei. Venit in tara, a urmat in acelasi tipar : sunt ranit, mi-ati rupt carja, nu functioneaza prezumtia de nevinovatie in cazul meu, nu conteaza de ce sunt acuzat, etc damd. Asta dupa ce inainte, ajutat de prietenul de acelasi grad de infantilitate si iresponsabilitate Tariceanu, a incercat sa discrediteze pe amaratul de procuror care indrazneste sa darame guverne. Mai spre tragi-comic asa, Ponta si-a depasit maestrul Nastase si in privinta parului facial, si l-a lasat sa creasca inainte de a intra la inchisoare, nu dupa.

Mesaj pentru falsul doctor in drept Ponta : nu vointa procurorului darama pe primul ministru Ponta, ci legea pentru ca nimeni nu este mai presus de lege. Sper sa ajung sa vad momentul in care orice persoana, indiferent de functia politica, daca procuratura are suspiciuni rezonabile si declansaza inceperea urmaririi penale isi va pierde automat functia publica. Un inalt functionar public ce are in subordine pe ministrul justitiei poate influenta ancheta, asa ca nu putem risca.

Si acum, la domnul Basescu. Mi-a placut cum a sustinut taierile de cheltuieli din 2010, cu riscul pierderii masive de capital politic. Este ceea ce ne-a tinut departe de a fi in situatia Greciei de pe acum, iar sutele de kilometri construite si contractate de guvernul Boc pe bani europeni au stat la baza cresterii economice de acum. Mi-a placut cum a sustinut public justitia, cu riscul de a-si pierde functia prezidentiala cu ocazia celor doua suspendari, ba chiar (cel putin in declaratii) a stat la cutie cu ocazia procesului fratelui sau. In schimb, cum a depus mandatul prezidential, a inceput sa se comporte ca cei din haita celor ai caror dusman declarat se proclama. O sustinere pana in panzele albe pentru Elena Udrea, cu atacuri asupra justitiei si pregatirea demonizarii judecatorilor sub pretext de “condamnare nedreapta”. Cu doamna Udrea mai inteleg ce mai inteleg, ori din dragoste, ori din solidaritate fata de un partener politic, ori pentru ca este santajabil, hai sa zicem ca pricep de ce o apara. Dar iata ca zilele trecute il apara pe Ponta, pisicul ofiter acoperit impotriva caruia s-a zborsit de fiecare data cand a avut ocazia, si continua sa o faca.

Si cum il apara, mai oribil decat a facut-o ca sa o apere chiar pe Elena Udrea, spunand despre cel care-l ancheteaza pe Ponta : “procurorul acela probabil e un procuror proaspat venit la DNA, care a primit instructiuni cum sa darame guverne.” Nu pot sa ma abtin sa nu ma gandesc, de ce ar sari in apararea lui Ponta? Chiar daca mascheaza asta printr-un atac ce nu face decat sa le creasca sustinerea in randul sustinatorilor proprii “da-ti demisia, tradeaza-ma pe mine”, folosindu-se de absenta lui Johannis si a altor lideri politici din peisajul mediatic.

Din doua una, sau amandoua : sunt in cardasie si/sau fostul presedinte pregateste terenul pentru cand si pe Basescu il va paste aceeasi soarta.

Advertisements