Avocatul Poporului Victor Ciorbea este ingrijorat de starea de sanatate si conditiile din detentie ale domnului Sorin Oprescu, si a tinut o conferinta de presa, prima de acest fel de care am cunostinta.

Victor CiorbeaNu l-am vazut ingrijorat pe domnul Ciorbea de starea de sanatate a bolnavilor de cancer din Romania, care datorita incompetentei sa nu zic relei-vointe a autoritatilor statului sunt nevoiti sa isi achizitioneze medicamente printr-o retea non-profit la limita legii. Dreptul lor la tratament gratuit, conform legii este inexistent.

Nu s-a agitat foarte mult in legatura cu nenumaratele ordonante de urgenta din anul 2014, fiind criticat in raportul MCV al Uniunii Europene pentru inactivitate, motivand ca el se ocupa de cazuri individuale, ca “exista practica” adica pe romaneste, pentru ca las-o bah ca merge-asa.

Nu a fost ingrijorat deloc de faptul ca multor sute de mii de romani li s-a incalcat dreptul la vot cu ocazia alegerilor prezidentiale 2014.

Nu, pentru ca toti acestia nu sunt Poporul ! Pentru domnul Victor Ciorbea, Poporul = Sorin Oprescu. Fost chirurg si director de spital in cel mai corupt sistem medical din europa, unde daca nu dai spaga mori cu zile, nu imi lasa sentimentul cuiva care nu si-a bagat mana in borcanul cu miere. Cresterea foarte mare a costurilor pentru Arena Nationala sau Pasajul Basarab in mandatul sau spune multe despre capacitatile sale de management. Acum acest domn Oprescu, ce a participat din plin la dezastrul din Sanatate ca si medic si director de spital, naravit la spaga, constata ca in penitenciarele de stat nu sunt conditii medicale.

Domnule Ciorbea, iata cum arata o masa intr-un spital de stat din Craiova pentru oameni liberi :

Domnule Ciorbea, pentru drepturile pacientilor din spitalele patriei, nu va revoltati? Acesta nu este Poporul ? Poporul este doar Sorin Oprescu? Ah, nu si Monica Iacob Ridzi, condamnata definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu, cealalta persoana pentru care ati facut ancheta in 2015 !