Ca si protestatar din aceste zile, consider ca Moise Guran vorbeste bine la TV, mai si explica bine alte chestii, in schimb nu sunt convins ca nu este si el influentabil si coruptibil.

Moise Guran este acuzat ca a pactizat cu OMV Petrom. “Ce era de demonstrat! Moise Guran, mare lobbyist pentru reducerea redeventelor pentru companiile petroliere. Picatura chinezeasca de spalare zilnica pe creier a Romanilor. http://www.tvrplus.ro/editie-biziday-284844 iata emisiunea din 04 decembrie 2014 despre „RAZBOIUL REDEVENTELOR” – varianta Moise Guran, ca sa incepem cu ceea ce este de vazut si de auzit. ”, spune una dintre initiatoarele acestui protest.

OMV Petrom este unul dintre principalii sponsori ai emisiunii BiziDay a lui Moise Guran de pe TVR 1, fara sa existe surse publice legate de ce procent din cheltuielile emisiunii sunt suportate de aceasta companie petroliera si nici care-i valoarea totala a contractului. Pe http://www.biziday.ro unde pe coloana din stanga troneaza o reclama cu Petrom “ O tara de 10 se construieste investind in viitor” o cautare dupa redevente/redeventa da ca rezultat o singura stire din 2013. O cautare dupa cuvantul Petrom pe acelasi site ne aduce doar 7 stiri din care doua sunt cu P, restul fiind fie articole de opinie, fie stiri vechi.

sursa

Din surse sigure, si anume angajati Petrom Romania am indicii ca nu ar fi tocmai departe de adevar motivul pentru care Moise Guran a sustinut redevente mici (conditii din care statul pierde) versus impozit pe profit (care poate fi manarit pentru ca angajatii OMV Austria fac training pe banii Petrom Romania, si Petrom Romania are foaaarte multi furnizori austriaci.)

Serios, Moise Guran, a fost la protest zilele acestea? Nu, a fost in redactie la DIGI24 !

Advertisements