Tags

Patriotismul este ultimul refugiu al unui ticalos.

Samuel Johnson

Corneliu Vadim Tudor a fost mult timp clovnul scandalagiu cu spume la gura care strangea capital electoral profitand de fricile si lipsa de pregatire a unor concetateni, sub masca unui nationalism desantat. Ungurii, tiganii, hotii, si alte personaje mai mult sau mai putin imaginare erau aratate ca si sperietoare publicului tinta. Invectivele, spumele la gura si mistificarea adevarului serveau drept argumente. Pe langa acest personaj, monstrul FSN->PSD parea chiar frecventabil.

Mintirea poporului cu televizorul s-a facut de la TVR, pana cand au aparut alte televiziuni. Mai departe, gustul pentru sordid, senzational si kitsch a fost cultivat cu succes de Dan Diaconescu via OTV si transformat in PPDD care a ocupat nisa pe care PRM o parasea pe cale naturala.  Stafeta a fost preluata de Antena3 si PC-ul lui Voiculescu, apoi RTV al lui Vantu/Ghita, adica ai PSD-ului, si de curand B1TV si EVZ-ul pare-se sub bagheta Udrea/PDL.

In perioada prezidentiablia, Basescu a reusit sa capteze mare parte din electoratul cu tendinte extremiste fara a depasi prea grosolan normele de bun simt. Dezbracat de haina prezidentiala, cu Vadim mort si DD la inchisoare, fostul presedinte a luat locul bufonilor nationalisto-kitsch, ocupand nisa de pe esichierul politic lasat liber.

https://i1.wp.com/www.bzp.ro/wp-content/uploads/2015/09/Corneliu-Vadim-si-Basescu.jpg

Cu Voiculescu in inchisoare, si iesit din PNL pe usa din dos si cu picioare in spate, Tariceanu a preluat stindardul voiculesciano-antenist.

https://i2.wp.com/www.masapresei.ro/wp-content/uploads/2015/11/tariceanu-voiculescu-si-ciolos-intr-o-combinatie-cu-terenuri-330x220.jpgAcum, de sub aparenta a doi dusmani neimpacati, Tariceanu si Basescu (si toti ceilalti) si-au dat mana in atacurile impotriva Justitiei si statului de drept, ca sa nu mai spun de fineturi gen orientare anti-europeana si anti-occidentala, strainii e rai si cah, noi romanii verzi suntem buricul pamantului. Vestea buna este ca pana si o mare parte din “basistii” cu state vechi care inca mai credeau in sustinerea neconditionata pe care o acorda Basescu justitiei sunt scarbiti de ultimele iesiri ale fostului presedinte.

Avand in vedere evolutia recenta a opiniei publice si a reconfigurarii aliantelor politice, trag speranta ca ramasitele politice ale unui sistem vechi, UNPR, PMP si ALDE nu vor mai accede in Parlament.

Advertisements