Tags

,

Incep printr-o poveste, a unui domn Fulop. Acest domn  a candidat la un post in congresul american, in 2004, castigand doar 10% din sufragii, pierzand, bineinteles. In 2005 a candidat în alegerile locale pentru un loc de consilier municipal al orasului New Jersey ca si independent, castigand un loc dintre cele 9. Celelalte 8 locuri au fost ocupate de cei din echipa primarului de atunci. Cateva cuvinte despre New Jersey : cuib  de mafioti, bine ancorati in resursele publice, pentru cine cunoaste serialul despre mediul mafiot The Sopranos (Clanul Soprano), actiunea se intampla in New Jersey. Primarul in functie din viata reala, Healy, fiind capul caracatitei care isi aloca discretionar fondurile publice. Steven Fulop (foto, Wikipedia) s-a luptat timp de 4 ani cu o administratie corupta si cu o mafie extrem de agresiva.

Steven Fulop Ward E Councilman in Jersey City New Jersey circa 2012.jpg

Gravitatea situaţiei a devenit evidentă în 2009. Nu mai puţin de 44 de persoane au fost arestate pentru acuzaţii care mergeau de la organizarea unei reţele de trafic de rinichi proveniţi din Europa de Est, la fraude bancare şi la colectarea de mită de la dezvoltatorii imobiliari pentru finanţarea campaniei electorale a primarului. Printre cei acuzaţi şi condamnaţi ulterior – viceprimarul din Jersey City, preşedintele Consiliului Local, un consilier şi şeful autorităţii locative a oraşului. Pe 4 Mai 2013 Fulop a devenit primarul New Jersey.

Acum 10 ani, in Bucuresti, un om isi incepea lupta cu o administratie la fel de corupta, prin Asociata Salvati Bucurestiul. In 2012 a candidat ca si independent la primaria generala, castigand 8,45% din voturi si esuand la consiliul municipal, cu numai 6% din voturi. Datorita pragului electoral mai ridicat pentru independenti decat pentru partide, nu a castigat un post in consiliu.

In 2016, 5 dintre cei 7 primari ai Bucurestiului sunt pusi sub cercetare penala sau acuzati pentru fapte de coruptie. Unul dintre candidatii la primaria generala tocmai s-a retras din cursa datorita DNA. Sotul celui mai bun clasat dintre candidati este de asemenea cercetat de DNA. In 2016, Bucurestiul va avea sansa New Jersey-ului, Nicusor Dan, acest Fulop al Romaniei, pastrand proportiile bineinteles, are acum sanse mari pentru a fi ales primar al Bucurestiului. A coagulat o parte consistenta a societatii civile sub formatiunea Uniunea Salvati Bucurestiul si au sanse reale de a ocupa multe locuri eligibile.

Din cate am aflat, exista dificultati in strangerea de semnaturi pentru depunerea candidaturilor din partea Uniunii Salvati Bucurestiul pentru primariile si consiliile de sector. Daca va place acest candidat, urmariti-i pagina de facebook si mergeti la evenimente pentru a-l ajuta cu semnaturi. Daca schimbam primaria, schimbam Bucurestiul !