PSD are din nou un presedinte care il reprezinta foarte bine. Om vechi in partid, cu o mica schimbare de partid in trecut, absolvent al Colegiului National de Aparare, aceasta fabrica de diplome pentru “baietii nostri”, castigator cu procente demne de PCR in propriul judet, asa de popular incat il voteaza si mortii.

De la primul presedinte pe care nimeni nu are curajul inca sa il puna sub acuzare, si anume Iliescu, Oliviu Gherman, pensionat la ambasade, s-a trecut la Nastase, condamnat cu executare dupa ce a pierdut alegerile, apoi la Geoana, amator de bai in jacuzzi cu un mare rechin postrevolutionar in ajunul alegerilor, care doar a primit ceva cadouri, la Ponta, primul prim-ministru pus sub urmarire penala cat este inca in functie, iata ca PSD a evoluat, si-a ales un presedinte, interimar, ce-i drept, care este un infractor, condamnat, ce-i drept, cu suspendare.

In timp ce fostii presedinti ce au avut probleme cu legea au condamnari legate de castig economic personal, domnul Dragnea este un adevarat erou al luptei electorale: a crescut atat procentul de participare cat si voturile partidului la cote nemaivazute din perioada FSN. Ce conteaza ca a trecut asa peste niste amarate principii democratice legate de vot, si anume organizare de fraudare de alegeri, doar asta s-a facut dintotdeauna, de fapt poate ca tocmai de aceea, reprezinta partidul foarte bine, e de-al lor. Ce-s prostiile astea dom’le, alte chestii inventate, ca si traficul de influenta, ce, e trafic de influenta daca dau un telefon sincer, dezinteresat, sa ajut si eu pe cineva? Prieten bun de pahar cu interesul national domnul maresal George Oprea, fost bodyguard al lui Miron Cozma in 1996 in timp ce era capitan de politie militara, aparandu-l asa de bine incat a fost promovat in 2001 colonel de justitie. Cam asa se face Justitia in viziunea maresalului Oprea, cu batele minerilor. Ah, nu a ajuns inca maresal, imi cer scuze, in acest ritm fulminant de crestere, va ajunge, nu va faceti griji, mai ales ca este vicepresedinte la scoala pentru baietii nostri de la Colegiul National de Aparare.

Sa revenim la domnul Dragnea. Este exact rechinul de care are PSD nevoie, fara scrupule, harsit in lupte electorale castigate cu mijloace specifice, fara constiinta, cu multe de castigat si totul de pierdut in batalia politica pe plan national. Este o garantie ca nu va sustine niciodata vreo initiativa pro-justitie, democratie, si alte cele. Spiritul de haita ce tine cu dintii puterea are un reprezentant demn, un nou pilot orb. Cu anul electoral 2016 la orizont, PSD avea mare nevoie de cineva care sa fie gata sa se faca frate cu oricine, sa treaca peste orice norme, sa masluiasca alegeri, numai ca ei sa ramana la putere, sau sa isi pastreze privilegiile intacte, averea agonisita prin furt si libertatea.